Fórum školy       /       inspiruj.cz       /       Hud. skupina JEWEL SK        Fórum skupiny       /       Autofann        Fórum Autofannu  

16. Vzťahy v Novom Veku

OBSAH:
16,1 - Vzťahy v novom veku
16,2 - Karmické vzťahy
16,3 - Liečivé vzťahy
16,4 - Duševné dvojičky
16,5 - Liečenie kozmickej pôrodnej bolesti

Poznámka:
Táto séria channelingov sa konala pred živým publikom, od polovice roku 2004. Jazyk týchto správ je už menej formálny ako v prvých piatich kapitolách o Pracovníkoch svetla. Zároveň sú v každej správe zahrnuté otázky z publika a odpovede od Jeshua.

16,1 - Vzťahy v novom veku

E-mail Tlačiť PDF

Drahí priatelia, s veľkou radosťou a šťastím som tu dnes s vami. Moja energia prúdi medzi vás a ako môžete cítiť, toto nie je prednáška v tradičnom zmysle. Predávam určitú energiu (ako prídavok k informáciám) a vy ste toho súčasťou rovnako ako Ja, Pamela a Gerrit. Našim spoločným bytím vytvárame pole alebo vír energie v tejto miestnosti, v tomto otvore na Zem. Preto je toto miesto posvätné. A každé miesto kde sa ľudia – anjeli v ľudských telách – zídu a spoja so zámerom zasievať svoje Svetlo na Zem, sa stáva pôda posvätnou.

Rád by som stručne povedal niečo o fenoméne channelingu („channeling“ čítaj „čen.link“, tzn. duchovné spojenie), ktorý sa stal v súčasnosti takým populárnym.
     Vy všetci poznáte pojem prána, ktorý je zavedený jógou a východnou filozofiou. Prána je duchovná energia, ktorú prijímate s každým nádychom. Základná myšlienka spočíva v tom, že pri nádychu nevdychujete len kyslík ale tiež energiu životnej sily, kozmickú energiu, ktorá presahuje fyzično a umožňuje vám žiť.
     To, na čo by som rád teraz upozornil je, že: rovnako ako každý počas svojho dýchania vdychuje pránu spoločne s kyslíkom, každý nepretržite „channeluje“ (tzn. prijíma informácie duchovnou cestou, t.j. v duchu, pozn. prekl.) svojim vlastným spôsobom.
     Channeling teda nie je vyhradený len pre pár ľudí so zvláštnym darom. Channeling je najprirodzenejšia vec na svete.
Viete, nemôžete žiť bez kozmickej energie. Nemôžete existovať, žiť a rozkvitať bez prijímania kozmickej energie. Rovnako ako nemôžete žiť len zo samotného kyslíka, nemôžete fungovať dokonca ani základným spôsobom, bez spojenia s kozmickou energiou, ktorá je vašim domovom. Zem a kozmos, kyslík a prána, sú všetky nutné, aby ste sa mohli úplne prejaviť ako ľudská bytosť v pozemskej realite.

V predošlom channelingu som vás nazval „strážcovia Brány“, tí ktorí otvoria Bránu pre viac Svetla na Zemi. Ale vy ste tiež „stavitelia mostov“, tí ktorí sú prostredníkmi medzi kozmickou a pozemskou ríšou, tí, ktorí channelujú kozmickú energiu na Zem.
     Toto je niečo čo práve robíte a je to niečo čo musíte robiť, ak sa chcete cítiť radostne, zmysluplne a zdravo.
     Channelujete vždy keď používate intuíciu, vždy keď idete hlboko do vnútra a vnímate ako sa pre vás veci majú a ako by ste ich chceli zmeniť.
V týchto chvíľach vytvárate spojenie s vašim VYŠŠÍM JA a spájate sa s Múdrosťou ne-pozemských, kozmických ríš, ktoré vás môžu podporiť pri dosahovaní vašich cieľov tu na Zemi. Každý z vás channeluje určitým spôsobom, aby sa zosúladil so svojim VYŠŠÍM BYTÍM, ktoré je mimo priestor a čas.

Posledná úprava ( Štvrtok, 01 Apríl 2010 12:02 ) Čítať viac...

16,2 - Karmické vzťahy

E-mail Tlačiť PDF

V tejto súvislosti by som rád povedal niečo o karmických vzťahoch.
     Týmto mám na mysli vzťahy medzi ľuďmi, ktorí sa navzájom poznali v iných životoch, a spoločne v nich prežívali intenzívne emócie.
     Základným znakom karmického vzťahu je, že partneri v sebe nesú nevyriešené emócie ako vinu, strach, závislosť, žiarlivosť, hnev alebo niečo podobné. Kvôli tomuto nevyriešenému karmickému náboju pociťujú vzájomné priťahovanie v ďalšej inkarnácii. Účelom obnoveného stretnutia je poskytnúť možnosť priamo vyriešiť záležitosť. Toto sa deje znovu vytvorením rovnakého problému v krátkom čase.
     Keď sa prvýkrát stretnú, cítia karmickí „hráči“ neprekonateľné nutkanie vzájomne sa k sebe priblížiť a po nejakom čase začnú opakovať staré vzorce svojich emocionálnych úloh. Takto je znova vytvorená scéna na to, aby znova čelili starej záležitosti a trebárs ju tento krát zvládli viac osvieteným spôsobom.
     Duchovným účelom obnoveného stretnutia je, aby obaja partneri urobili iné voľby ako v predošlom živote.

Posledná úprava ( Piatok, 02 Apríl 2010 10:37 ) Čítať viac...

16,3 - Liečivé vzťahy

E-mail Tlačiť PDF

Ako existujú ničivé vzťahy, tak existujú aj liečivé.
     Charakteristikou liečivých vzťahov je, že si partneri vážia jeden druhého takého aký je, bez toho aby sa snažili navzájom zmeniť. Majú veľkú radosť zo vzájomnej spoločnosti ale necítia sa stiesnene, zúfalo alebo osamelo, keď druhá osoba nie je nablízku. V tomto druhu vzťahov ponúkate pochopenie, podporu a povzbudenie svojmu milovanému bez snahy riešiť jeho problémy. Vo vzťahu je Sloboda a Mier.
     Samozrejme z času na čas môže dojsť k nedorozumeniam, ale emócie, ktoré vyvolajú majú krátku životnosť. Obaja partneri sú pripravení odpustiť. Je medzi nimi srdečné spojenie, dôsledkom ktorého nebudú brať osobne emócie a chyby druhej osoby. Pretože nespúšťa hlbšie úrovne bolesti, neprikladajú mu taký veľký význam.
     Emocionálne sú obaja partneri nezávislí. Nečerpajú svoju silu a pohodu z uznania alebo prítomnosti svojho druha. On alebo ona nezapĺňa medzeru v ich životoch, ale pridáva niečo nové a vitálne.

Posledná úprava ( Piatok, 02 Apríl 2010 10:43 ) Čítať viac...

16,4 - Duševné dvojičky

E-mail Tlačiť PDF

V tomto bode by som rád povedal niečo o pojme duševné dvojičky, ktorý je vám pravdepodobne všetkým známy.
     Myšlienka duševného dvojčaťa na vás pôsobí s hlbokou príťažlivosťou. Avšak je to potenciálne dosť nebezpečné, pretože môže byť vykladaná takým spôsobom, že posilní pôrodnú bolesť a emocionálnu závislosť v každom z vás, namiesto toho, aby ich vyriešila.

Toto sa stane, keď uvažujete o koncepte duševných dvojičiek takým spôsobom, že existuje iná osoba, ktorá k vám dokonale pasuje a robí vás celými. Toto je koncept duševného dvojčaťa ako vašej druhej polovice. Potom predpokladáte, že Jednotu a Bezpečnosť, ktoré vám tak hlboko chýbajú, nájdete v niekom druhom, kto sa pre vás dokonale hodí.
     Podľa tohto nedomysleného pojmu duševných dvojičiek, sú duše považované za dve polovičky, ktoré spolu vytvárajú Jednotu. Zvyčajne sú tieto dve polovičky jeden muž a jedna žena. Takže tento pojem nielenže naznačuje, že ste sami osebe neúplní, ale tiež, že ste vo svojej podstate muž alebo žena.

Pravdepodobne dokážete vidieť, že tento pojem duševných dvojičiek nie je z duchovného hľadiska zdravý alebo liečivý. Robí vás závislým na niečom mimo vás. Popiera božský pôvod, ktorý znamená, že ste všetkým, mužom aj ženou, a že ste celí a úplní sami osebe. Vytvára všetky rôzne druhy ilúzií, ktoré vás odvádzajú ďaleko od Domova. A „Domovom“ mám na mysli vaše vlastné JA, božskosť vášho „JA-stva“. Žiadna duša nie je určená byť druhou polovicou niekoho iného.

Duševné dvojičky existujú a sú doslovne tým, čo toto slovo znamená: sú to dvojičky.

Posledná úprava ( Pondelok, 19 Apríl 2010 21:51 ) Čítať viac...

16,5 - Liečenie kozmickej pôrodnej bolesti

E-mail Tlačiť PDF

V nejakom bode stretnete svoje duševné dvojča.
     Prosím, nech je toto poznanie pre vás dostačujúce. Snažte sa nezotrvávať v nádejach a očakávaniach, ktoré vás odvádzajú z TU a TERAZ. To na čom práve v tejto chvíli záleží je, aby ste si plne uvedomili, že Láska a Bezpečnosť, po ktorých hlboko túžite, sú prítomné vo vás samotných. Kľúčom je uvedomenie, že toto absolútne seba-prijatie vám nemôže nikdy dať niekto iný, dokonca ani vaše duševné dvojča.

Nie len v mileneckých vzťahoch, ale aj vo vzťahoch rodič-dieťa, existuje pokušenie hľadať absolútnu Jednotu alebo Bezpečnosť v druhom. Pomyslite na rodiča, ktorý tajne túži, aby jeho dieťa uskutočnilo všetky sny, ktoré on nenaplnil, alebo na dieťa, ktoré ako dospelé stále lipne na svojich rodičoch a považuje ich za svoje absolútne bezpečné nebo.

Je dôležité uvedomiť si v pozadí ležiacu hybnosť a motívy vo vašich vzťahoch a vyliečiť ich vo Svetle svojho vedomia. Vaša kozmická túžba po domove nebude vyliečená vzťahom alebo vo vzťahu. Toto bude vykonané len vami samotnými, plným uvedomením si toho, kým ste, uvedomením si svojho Svetla, krásy a Božskosti. Toto je cieľ vašej Cesty.

A vy sa nevrátite do stavu Jednoty, z ktorého ste prišli. „Perina Lásky“, z ktorej ste sa zrodili tvorila vašu embryonálnu fázu.
     Teraz sa stávate dospelými Bohmi.

Posledná úprava ( Pondelok, 19 Apríl 2010 21:49 ) Čítať viac...